Informatievideo van het RIVM over het verschil qua symptomen tussen hooikoorts en COVID-19:


bron: RIVM


.

Mieke Koenders is laboratoriumspecialist in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, gespecialiseerd in hooikoorts. Ze realiseert zich dat het rondwarende coronavirus mensen bang maakt. Want komt dat gehoest nou van de berkenpollen of is er meer aan de hand?

Lees het hele artikel op Omroep Brabant >>

Bron: Omroep BrabantMieke heeft ook uitgebreid in het Jeugdjournaal uitgelegd wat nu het verschil is tussen hooikoorts en Corona. Je kunt meteen zien hoe het tellen van pollen in zijn werk gaat:


bron: youtubekanaal Jeugdjournaal >>.


Allergoloog Ad Janssen van het UMC St.Radboud in Nijmegen legt in een filmpje aan bioloog Maurice Martens uit wat de symptomen van hooikoorts zijn (2010)


Tip: Longfonds Webinars. 

Op donderdag 9 juli jongstleden organiseerde het Longfonds een webinar over Corona speciaal voor longpatiënten. Longarts Frits Franssen schetste in een prachtige duidelijke presentatie voorzien van zeer recente onderzoeksresultaten een beeld van huidige situatie en de risico's specifiek voor longpatiënten. Deze presentatie is hier terug te zien >>

Het volgende webinar, op 28 augustus, gaat over het voorkomen van astma en allergieën door het immuunsysteem te trainen.  Deze presentatie wordt verzorgd door dr. Hermelijn Smits, zij is als immunoloog en bioloog verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Aanmelden kan via de webinar pagina.

.


Het gebruik van mondkapjes in bijvoorbeeld het openbaar vervoer is voor de hooikoorts-patiënten extra relevant. 


.