De Pollennieuws app is beschikbaar in de Android Playstore en in de App Store.

Hij bestaat uit:

Pollenkaartje. Onafhankelijke biologen verzorgen dagelijks een pollenkaartje van Nederland met de verwachting van de pollen in de lucht bij droog weer. De polleninformatie op het pollenkaartje wordt dagelijks rond 7.00 uur door Pollennieuws bijgewerkt en indien nodig vaker.

Klachtenmodule. Via een slider kunt u op een schaal van 1 t/m 10 aangeven hoeveel last u momenteel heeft van hooikoortklachten en om welke symptomen het gaat. U krijgt meteen een terugkoppeling van het actuele landelijke beeld middels een staafgrafiek. Deze meldingen worden door Pollennieuws gebruikt om de verwachtingen en de verwachtingsmodellen te verbeteren.

Pollenjournaal. Regelmatig schrijft bioloog Maurice Martens van Flora van Nederland een kort tekstbericht met een samenvatting van de meest actuele ontwikkelingen.

Bloeitrends. Voor de groepen bomen, grassen en kruiden wordt aangeven wat de bloeitrend is.

5-daagse verwachting van de hooikoortsbelasting.

Bloeikalender. In deze kalender wordt de bloeiperiode van de belangrijkste bomen, struiken, grassen en kruiden globaal weergegeven. De volledige bloeikalenders met video's zijn op deze website te vinden voor: bomen, grassen en kruiden.

Pollentellingen. In een grafiek worden de meest recente pollentellingen weergegeven. Deze tellingen zijn afkomstig van het pollentelstation van het Elkerliekziekenhuis in Helmond. Lees meer over de verschillende telstations in Nederland in dit artikel >>

Twitterfeed. Overzicht van de meest recente Pollennieuws Tweets op Twitter. Volg Pollennieuws op Twitter >>Download de Pollennieuwsapp in de Playstore >>


Download de advertentievrije Pollennieuwsapp (met een aantal AR 3D-pollen) in de Apple App Store >>


Voor de gratis iOS versie van de web-app kunt u deze directe link gebruiken en op uw bureaublad zetten. Hij staat niet in de App Store.