Hoe hooikoortsvriendelijk is uw tuin?

In samenwerking met tuinsms heeft Pollennieuws van veel bomen, planten en grassen vastgelegd in welke mate ze pollen verspreiden en allergeen zijn. Hier kun je, als hooikoortspatiënt, rekening mee houden bij de aanleg en inrichting van je tuin.

Lees hier verder...

Bijhouden van klachten in logboekje

De Pollennieuws apps bevatten een logboekje, waarin het verloop van de eigen hooikoortsklachten is op te nemen, met de intensiteit en de belangrijkste symptomen. Het logboekje helpt je je hooikoorts of pollenallergie beter te managen. 

Lees hier verder...

Nieuw verwachtingsmodel

Er bestaat helaas geen glazen bol voor om de hoeveelheid pollen te voorspellen. Hoe werkt nu zo’n voorspelling? Een “hooikoortsverwachtingsmodel” lijkt op een ui en bestaat uit meerdere lagen. Een regenbui is tegenwoordig dankzij allerlei nieuwe technieken zeer goed “live en lokaal” te voorspellen. Dit is ook voor het voorspellen van de pollenconcentratie gunstig omdat neerslag een belangrijk onderdeel is van het model.

Lees hier verder...
  • grote brandnetel

Steeds meer kruiden in bloei

Steeds meer kruiden die hun stuifmeel of pollen vrijgeven aan de lucht en tot de zogenaamde windbestuivers horen bloeien. Naast diverse Zuringsoorten en Weegbree, bloeien nu ook de Grote brandnetels. Deze brengen zeer veel pollen in de lucht. Tijdens droge periodes komt verder het pollen in de lucht van de diverse nu bloeiende grassoorten.

Lees hier verder...